Komunikatīvās kompetences attīstīšana angļu valodas stundās 1.klasē - Jasineviča, Līga (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma “Komunikatīvās kompetences attīstīšana angļu valodas stundās 1.klasē”. Darba autore Līga Jasineviča, bakalaura darba vadītāja Mg.paed., Mg.phil Sandra Kalniņa. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādas tieši metodes vislabāk veicina komunikatīvo kompetenču attīstīšanos angļu valodas stundās. Bakalaura darba ietvaros tika izpētīta zinātniskā literatūra par komunikatīvajām kompetencēm un to attīstīšanas metodēm angļu valodas stundās, kā arī uz komunikatīvajām kompetencēm balstītas pieejas. Empīriskajā daļā darba autore pētīja, kā labāk veicināt komunikatīvo kompetenču attīstību 1.klasē, balstoties uz anketu rezultātiem. Datu ieguvei tika izmantotas arī intervijas ar dažādu skolu skolotājiem, lai labāk izprastu metodes, ar kādām darbojas citi skolotāji, lai veicinātu komunikatīvo kompetenču attīstību. Veicot novērošanu darba autore noskaidroja, cik efektīvi katra no metodēm veicina komunikatīvās kompetences attīstīšanu. Pētījuma rezultātā tika noskaidrotas efektīvākās metodes un veidi, kā attīstīt komunikatīvās kompetences angļu valodas stundās 1.klasē. Pētījuma apjoms 67 lapaspuses, tai skaitā 5 pielikumi, 3 diagrammas, 3 tabulas un 17 attēli, kas atspoguļo anketēšanas un interviju rezultātus, kā arī citu informāciju. Pētījuma ietvaros tika izmantoti 23 dažādi literatūras avoti.

The topic of the bachelor thesis is "Developing Communicative Competence in English Language Lessons in Grade 1". The author of the thesis is Līga Jasineviča, the supervisor of the bachelor thesis is Sandra Kalniņa. The aim of this thesis is to investigate which methods best contribute to the development of communicative competence in English lessons. The bachelor's thesis examined scientific literature on communicative competences and methods of their development in English lessons, as well as approaches based on communicative competences. In the empirical part, the author explored how to best promote the development of communicative competence in Grade 1, based on the results of questionnaires. To obtain more data the author conducted interviews with teachers from different schools to better understand the methods used by other teachers to promote the development of communicative competences. During the observation, the author found out how effectively each of the methods contributes to the development of the communicative competence. The study identified the most effective methods and ways to develop communicative competence in English lessons in Grade 1. The study is 67 pages long, including 5 appendices, 3 diagrams, 3 tables and 17 images, which reflect the results of questionnaires and interviews, as well as other information. 23 different literature sources were used in the research.
Developing Communicative Competence in English Language Lessons in Grade 1
Keywords: Izglītības zinātnes; Komunikatīvās kompetences; Kompetenču pieeja; Angļu valodas apguves metodes 1.klasē; Bakalaura darbs; Skolēnu novērošana