Latvijas uzņēmumu darbības kvalitātes vērtējums un tā pilnveidošanas iespējas konkurētspējas paaugstināšanai - Veselova, Andžela (Latvijas Universitāte, 2019)
Promocijas darba autore, pamatojoties uz kvalitātes vadības un biznesa izcilības pieejām mūsdienu uzņēmējdarbībā, novērtējusi Latvijas uzņēmumu darbības kvalitāti atbilstoši biznesa izcilības modeļa prasībām, izstrādājusi tā pilnveidošanas iespējas konkurētspējas uzlabošanai un augstāka izcilības līmeņa sasniegšanai. Pirmajā nodaļā pētīta kvalitāte kā uzņēmējdarbības attīstības un konkurētspējas vadīšanas instruments. Izveidots paplašināts konkurētspējīgu priekšrocību modelis. Otrajā - pētītas EFQM modeļa izmaiņas. Trešajā – pētītas Latvijas uzņēmumu attīstības tendences. Ceturtajā - analizēta Latvijas uzņēmumu darbības kvalitātes atbilstība EFQM modeļa kritējiem un sniegti priekšlikumi tā pilnveidošanai. Atslēgvārdi: kvalitāte, kvalitātes vadība, kvalitātes vadības sistēma, konkurētspēja, Biznesa izcilības modelis, pašnovērtējums.

Based on research on assess the quality of operations in Latvian companies using the requirements of business excellence model, elaborated the recommendations for possible improvements to increase the competitiveness and achieve higher excellence. The first chapter consists of research of quality management as an instrument for the company’s development. The author created expanded model of competitiveness. In the second - the analysed the changes of EFQM model. The third - explores the development trends of Latvian companies. The fourth - consists of author’s analysis regarding the compliance of the quality of activities of Latvian enterprises to the implementation criteria of EFQM model and it’s improvement. Keywords: quality management, quality management system, competitiveness, Business Excellence Model, self-assessment.
Quality Assessment of Performance of the Latvian Enterprises and Improvement Potential to Increase the Competitivenes
Keywords: Vadībzinātne; Uzņēmējdarbības vadība; Business Management