Fizisko aktivizāšu un veselīga dzīvesveida veicināšana 3-4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē - Sidorova, Inese (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba tēma ir Fizisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida veicināšana 3-4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē. Darba autore Inese Sidorova. Kvalifikācijas darba mērķis: pētīt 3 – 4 gadīgu bērnu fizisko aktivitāšu un veselīga dzīves veida ieradumu veicināšanas iespējas pirmsskolas izglītības iestādē. Darba uzdevumi: 1.Analizēt literatūru par pētāmo problēmu; 2.Praksē izglītības iestādē veikt pētījumu par 3-4 gadus vecu bērnu fiziskajām aktivitātēm un veselīga dzīves veida iespējām un pasākumiem pirmsskolas izglītības iestādē. 3.izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus par 3-4 gadus vecu bērnu fiziskajām aktivitātēm un veselīgu dzīves veida veicināšanas iespējām pirmsskolas izglītības iestādē. Pirmajā nodaļā ir aplūkots bērnu fizisko aktivitāšu veselīga dzīves veida raksturojums, nozīme ikdienā. Otrajā nodaļā ir izpētīts 3-4. gadus vecu bērnu fizisko aktivitāšu un veselīga dzīves veida nodrošināšana pirmsskolas iestādēs. Trešajā daļā ir veikts pētījums pirmsskolas izglītības iestādē X, kur tiek novērta bērnu aktivitāte un kustību koordinācijas elementu izpilde, kā arī veikti secinājumi par pētījumu. Kvalifikācijas darbā galvenie secinājumi ir, ka pirmsskolas izglītības iestādes grupiņas “Bitīte” bērni ir aktīvi un pilnveido veselīgu dzīves veidu gan pirmsskolas izglītības iestādē, gan arī ārpus tās, nodrošinot pietiekošu fizisko aktivitāšu daudzumu ikdienā. Kvalifikācijas darba apjoms ir 33 lappuses, kuras sastāv no ievada, 3 nodaļām, 4 attēliem, 2 tabulām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi: fiziskās aktivitātes, veselīgs dzīves veids, pirmsskolas izglītība, 3-4 gadus veci bērni

The theme of the qualification paper is Physical activity and healthy lifestyle enrichment in pre-school institution children ages 3 to 4. Work author: Inese Sidorova. The aim of the qualification work: study the possibilities of promoting physical activity and healthy lifestyle habits of 3-4 year old children in a pre-school educational institution. Work tasks: 1.analyze the literature on the researched problem; 2.conduct a study in an educational institution about the physical activities of 3-4 year old children and the possibilities and measures of a healthy lifestyle in a pre-school educational institution. 3.make conclusions and proposals on the physical activities of 3-4 year old children and the possibilities of promoting a healthy lifestyle in a pre-school educational institution. The first chapter explores children's physical activities and a healthy lifestyle in everyday life. The second chapters about children at age 3-4. physical activity and a healthy lifestyle in pre-school institutions. In the third chapter, author make research in pre-school educational institution X, where exploring about the activity of children and the elements of coordination of movements, as well make the conclusions about the research. The main conclusions of the qualification work are that the children of the pre-school educational institution group “Bitīte” are active and improve their healthy lifestyle in both of the pre-school educational institution and outside it. The volume of the qualification paper is 33 pages, which consists of an introduction, 3 chapters, 4 figures, 2 tables, conclusions, proposals, list of used literature and sources and 2 appendices. Key words: physical activity, healthy lifestyle, pre-school education, 3-4 year old children
Physical activity and a healty lifestyle promotion for 3-4 year old children in preschool education institution
Keywords: Pedagoģija; fiziskās aktivitātes; veselīgs dzīves veids; pirmsskolas izglītība; 3-4 gadus veci bērni