Izdošana personas sodīšanai - Andruškins, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2014)
Lielākajai daļai noziedzīgo nodarījumu izdarījušajām personām ir kas kopīgs – tās pēc nodarītā cenšas izvairīties no atbildības par izdarīto, tādēļ mūsdienās svarīga ir savstarpēja valstu sadarbība. Viens no šīs sadarbības veidiem ir personas izdošana. Izdošana ir sens institūts, taču galveno aktualitāti Latvijā ieguva 2013. gada vasarā, kad atklājās, ka izdošana ir ļoti rūpīga procedūra, kuras laikā jāievēro virkne priekšnoteikumu, kuru ignorēšana var radīt problēmas. Šīs problēmas, apskatot publikācijas, normatīvo regulējumu un juridisko praksi, ir minētas bakalaura darbā. Bakalaura darba pirmajā nodaļā autors sniedz ieskatu personas izdošanas un starptautiskās tiesiskās sadarbības vēsturiskajā attīstībā, kā arī apraksta Latvijā atzītās izdošanas procedūras. Otrajā nodaļā ir aplūkots personas izdošanas normatīvais regulējums Latvijas Republikā, bet trešā nodaļa veltīta galveno problēmu, kas saistītas ar personas izdošanu, apskatam un autora ieteiktajiem problēmu risinājumiem.

Most of the persons who have commited a crime have something in common – after what they have done they are trying to hide from the responsibility. That is why international cooperation is important. One of its forms is extradition. Extradition has a long history, but it gained its main topicality in Latvia in the summer of 2013 when it became clear that extradition is a complicated process and that you need to observe a lot of preconditions to extradite someone, or it may lead to a number of problems which are mentioned in the bachelor’s work. The first chapter of the bachelor’s work shows the historical development of international cooperation and extradition, as well as the procedures of extradition used in Latvia. The second chapter deals with the regulation of extradition in the Republic of Latvia, but the third chapter reflects the main problems that you have to deal with when extradite someone. It also gives the author’s ideas and solutions on how to handle these problems.
Extradition
Keywords: Juridiskā zinātne