Pie polimēra saistīti katalizatori ,,klik” reakcijām - Janukoviča, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā īsumā ir apskatīta un izpētīta literatūrā pieejamā informācija par “klik” ķīmiju. Detālizetāk apskatītas Cu(I)-katalizētas 1,3-dipolāras Huisgen ciklopievienošanas reakcijas. Sekojoši, praktiskā daļā tika apskatītas veiktās sintēzes – azīdu, attiecīgu 1,2,3,-aizvietotu-triazolu un polimēru. Darba gaitā veikts eksperiments katalizatora saistīšanai pie polimēra. Eksperimentu rezultātā iegūtas vielas tika izpētītas ar elementanalīzi un KMR-spektroskopiju, notiekošas reakcijas pārbaudītas ar PSH un titrimetriski.

This work contains briefly considered and explored in the literature available information about "click" chemistry. Cu (I)-catalyzed 1,3-dipolare Huisgen Cycloaddition reactions were described in more details. Consequently, in the practical part considered made synthesis - azide, corresponding 1,2,3-substituted triazole and polymer. During the work performed experiment to bind the catalyst to the polymer. Obtained substances were investigated by elemental analysis and NMR-spectroscopy, the reaction occurring verified by TLC (thin layer chromatography) and titrimetrically.
Polymer-bound catalysts for ,,click” reactions
Keywords: Ķīmija