Nacionālos kredītreitingus veidojošie faktori - Malaņina, Baiba (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā “Nacionālos kredītreitingus veidojošie faktori” tika izpētīti novērtējumu faktori, kādus pasaules kredītreitingu aģentūras izmanto nacionālo kredītreitingu veidošanā un izanalizētas Latvijas nacionālā kredītreitinga struktūra un dinamika. Bakalaura darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apkopota un analizēta zinātniskā literatūra par kredītreitingu un to līmeņu skaidrojošiem faktoriem, nacionālo kredītreitingu būtību un to lomu starptautiskajā finanšu tirgū. Otrajā nodaļā izpētīta divu vadošo pasaules kredītreitingu aģentūru – Standard & Poor's un Fitch metodoloģija nacionālo kredītreitingu noteikšanā un definēts faktoru loks, kuri veido nacionālo kredītreitingu līmeņus. Trešajā nodaļā tika izpētīta Latvijas ekonomikas attīstība 21. gadsimtā, analizēti dati par Latvijas kredītreitinga līmeņiem un to izmaiņu veidojošiem faktoriem. Šajā darba daļā tika apkopoti un analizēti iegūtie pētījuma rezultāti, ņemot vērā visas pētījuma daļas. Bakalaura darbs sastāv no 87 lapas pusēm, 9 attēliem un 13 tabulām. Atslēgas vārdi: kredītreitingus veidojošie faktori, kredītreitingu aģentūru metodoloģijas, nacionālais kredītreitings.

Bachelor’s thesis „Factors determining sovereign credit ratings” examines assessment factors, which are evaluated by credit rating agencies in order to determine sovereign credit ratings and analyzes Latvia’s sovereign credit rating structure and dynamics. Bachelor’s thesis consists of three chapters. In first chapter is summarized and analyzed academic literature on credit ratings and factors explaining their levels, sovereign credit ratings essence and their role in the international financial markets. The second chapter examines methodologies employed by two leading credit agencies – Standadr&Poors and Fitch in order to assess sovereign solvency and defines the range of factors that determine sovereign credit rating levels. The third chapter has studied the development of economy of Latvia in 21st century, analyzed data on Latvia’s credit rating and factors determining changes in their levels. This chapter also concludes and analyzes the results of the research. Bachelor’s thesis consists of 87 pages, 9 images and 13 tables. Keywords: factors determining credit ratings, credit rating agencies methodologies, sovereign credit rating.
Factors Determining Sovereign Credit Ratings
Keywords: Vadībzinātne