Dzīvsudraba piesārņojuma noteikšana ar Zēmana atomabsorbcijas spektrometru - Briedis, Sandijs (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā ir apkopota informācija par vides piesārņošanu ar dzīvsudrabu un tā noteikšanas metodēm, sniegts ieskats likumdošanas normās, aprakstīts bezelektrodu augstfrekvences starojuma avotu pielietojums atomabsorbcijā, kā arī dots mērījumu un rezultātu apraksts par dzīvsubraba piesārņojuma noteikšanu gaisā izmantojot Zēmana atomabsorbcijas spektrometru.

In the Master Thesis are summarized information about environmental pollution of mercury and methods to determinate it, provided overview of legal provisions, the usage of high-frequency electrodeless light sources in the atomic absorption has been described, as well as the mercury pollution measurements in air made by means of Zeeman atomic absorption spectrometer and their results.
Determination of Mercury with the Zeeman AAS
Keywords: Ķīmija