Cilvēkdrošība Eritrejā - Riekstiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs “Cilvēkdrošība Eritrejā” ir veidots ar mērķi – izpētīt cilvēkdrošības apdraudējumus Eritrejā un noskaidrot, kāda ir valsts rīcība šo apdraudējumu novēršanā. Regulārie cilvēka tiesību un brīvību pārkāpumi apdraud Eritrejas iedzīvotājus. Tāpēc pētījuma uzdevums bija analizēt cilvēkdrošības jēdzienu, definēt 7 tās dimensijas, izpētīt valsts lomu cilvēkdrošības nodrošināšanā un identificēt galvenos apdraudējumus Eritrejā. Darba teorētiskās pieejas pamatā ir cilvēkdrošības koncepts un 7 tās dimensijas, kuras analizējot tika identificēti vairāki apstākļi, kas rada apdraudējumu Eritrejā. Galvenie cilvēkdrošības apdraudējumi Eritrejā ir valsts represīvā režīma un totalitārā valsts prezidenta realizētā politika. Atslēgvārdi: cilvēkdrošība, cilvēktiesības, apdraudējums, valsts, Eritreja.

A bachelor's thesis "Human security in Eritrea" is created with the aim - to investigate threats to human security in Eritrea and to find out what is the State's action in preventing those threats. The Eritrean people have regularly been victims of human right and freedom violations in their own state. Therefore, the research tasks were: analyze the concept of human security, define its 7 dimensions, study the role of the state in ensuring human security and identify the main threats in Eritrea. The theoretical approach is based on the concept of human security and its 7 dimensions, which were identified by analyzing factors causing the risks in Eritrea. The main threats to human security is a country’s repressive regime and President’s totalitarian carried politics. Keywords: human security, human rights, threat, country, Eritrea.
Human security in Eritrea
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); cilvēkdrošība; cilvēktiesības; apdraudējums; valsts; Eritreja