Grafisko rīku būves platformu salīdzinājums - Krastiņa, Rita (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis bija veikt grafisko rīku būves platformu salīdzinājumu, balstoties uz vienotiem, dažādu platformu iezīmju raksturojošiem kritērijiem. Katrai platformai tika vērtēta tās pieejamība, lietošanas ērtums, efektivitāte, modeļu zīmēšanas iespējas un sarežģītība. Darbā tika apskatītas sekojošās grafisko rīku būves platformas: •Eclipse Graphical Modeling Framework (Eclipse GMF); •Graphical Tool Building Framework (GRAF); •MetaEdit+. Lai nodrošinātu vienlīdzīgu platformu testēšanu, katrā no tām tika izstrādāts galīgu automātu zīmēšanas rīks. Kā arī tika izstrādāts šablons, ar kura palīdzību tika veikta vispusīga un ērta izvēlēto platformu vērtēšana un salīdzināšana. Šablonu ir iespējams uzlabot un pielietot arī nākotnē. Atslēgvārdi: grafisko rīku būves platformas, salīdzināšanas kritēriji, vērtēšanas šablons.

The objective of the bachelors’ thesis was to provide graphical tool building framework comparison based on unified, various framework features characterizing criteria. Each framework was evaluated by their availability, ease of use, effectiveness, model drawing features and complexity. In this thesis the following graphical tool building frameworks was discussed: •Eclipse Graphical Modeling Framework (Eclipse GMF); •Graphical Tool Building Framework (GRAF); •MetaEdit+. To ensure equal framework testing, in each of them a finite-state automata drawing tool was developed. And also a template was developed, that was used to make a comprehensive and convenient evaluation and comparison of chosen frameworks. Template can be improved and used in the future. Keywords: graphical tool building framework, comparison criteria, evaluation template.
Graphical tool building framework comparison
Keywords: Datorzinātne