Vizuālā un verbālā materiāla mijiedarbība vēstījuma efektivitātes veidošanā: Cigarešu brīdinošās reklāmas analīze Latvijā - Vilmane, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Vizuālā un verbālā materiāla mijiedarbība vēstījuma efektivitātes veidošanā: Cigarešu brīdinošās reklāmas analīze Latvijā” mērķis ir uzzināt, vai brīdinošie attēli uzrunā un motivē cilvēkus aizdomāties par smēķēšanas kaitīgumu. Pētījuma problēma ir tā, ka vizuālās metaforas reklāmas vēstījumos un to efektivitāte ir ļoti reti pētīts jautājums, tādēļ, nav īsti zināms, kāpēc tās ir efektīvas. Darba teorētisko bāzi veido vizuālo un verbālo līdzekļu izprašanas teorijas. Empīriskajā daļā tiks izmantota anketēšana, daļēji strukturētā intervija un kontentanalīze. Secinājumu daļā tiks atspoguļoti auditorijas aptaujas un daļēji strukturētās intervijas rezultāti, kā arī vizuālās kontentanalīzes rezultātu secinājumi. Atslēgvārdi: cigaretes, komunikācija, efektivitāte, brīdinošs, verbāls, vizuāls, reklāma

The aim of the bachelor’s paper “Visual and verbal material interaction in message effectiveness building: Cigarette warning advertising analysis in Latvia” is to find out whether the warning pictures motivate people to consider health risks of smoking or not. The problem of the research is that the visual metaphors in advertisement messages and their effectiveness are rarely studied questions; therefore, it is not actually known why they are effective. The theoretical base is formed from the theory of comprehension of visual and verbal means. In empirical part questionnaire, semi-structured interview, and visual content analysis were used. The part of conclusions will display the results of the questionnaire, structured interview, and visual content analysis. Keywords: cigarettes, communication, effectiveness, warning, verbal, visual, advertisement
Visual and verbal material interaction in message effectiveness building: Cigarette warning advertising analysis in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne