Darba devēja uzteikums darbinieku skaita samazināšanas gadījumos - Vaivods, Jānis (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs veltīts darba devēja uzteikuma izpētei darbinieku skaita samazināšanas gadījumā Darba tiesību aspektā. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīts uzteikuma jēdziens, tiesiskais pamats, uzteikuma vēsturiskā attīstība, sniegts uzteikuma tiesiskā regulējuma apskats. Otrajā nodaļā tiek pētītas darbinieku skaita samazināšanas un kolektīvās atlaišanas tiesiskā regulējuma īpatnības. Trešajā nodaļā tiek apkopotas tiesiskā regulējuma problēmas darba devēja uzteikuma darbinieku skaita samazināšanas gadījuma un analizēti Saeimā iesniegtie piedāvātie Darba likumā grozījumi . Noslēgumā autors izsaka priekšlikumus minēto problēmu risināšanai, izsaka priekšlikumus Darba likuma grozījumiem, kā arī vienveidīgas tiesiskās domas attīstībai un veidošanai. Autors izsaka priekšlikumus vienotas tiesu prakses veidošanai.

The work examines the legal framework of employer notice of termination in cases of employee count reduce. The work consists of three sections. In the first section attention is paid to the notion of notice, the historical development of the employer notice of termination and its legal and political framework. In the second section, the distinctions of the institute of notice of termination in case of employee count reduce are examined. The third section overviews the problems of notice of termination in case of employee count reduce. In conclusion, the author gives some proposals for solving these problems, noting where changing the law is necessary and what should be left for the wise interpretation of the courts. Suggestions for the development of a uniform and common legal understanding are made.
Employer Notice of Termination in Case of Employee Count Reduce
Keywords: Juridiskā zinātne