Vīriešu frizētavu “Lumberjack Barbershop” un “Knockout Barbershop” komunikācija sociālajos tīklos 2021.gadā Covid-19 ietvaros - Bikova, Vlada (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba mērķis ir noskaidrot un novērtēt, kā vīriešu frizētavas zīmoli “Lumberjack Barbershop” un “Knockout Barbershop” komunicēja ar saviem klientiem sociālajos tīklos Covid-19 ietvaros un pēc skaistumkopšanas nozares darbības atsākšanās. Darba teorētisko bāzi veido divas nodaļas. Pirmā nodaļa ir veltīta mārketinga komunikācijas būtībai, nozīmei un tās integrācijai. Tika aprakstīta mārketinga komunikācijas būtība, nozīme un tās integrācija, sociālie tīkli un sociālo tīklu mārketings, sociālo tīklu ietekme uz patērētāju uzvedību, kā arī sociālo tīklu nozīme pakalpojumu virzīšana un tas pielietojums. Darba otrā nodaļa tika aplūkoti jaunākie pētījumi, lai aprakstītu tendences sociālo tīklu izmantošanā Latvijā un pasaulē, sociālo tīklu izmantošanu skaistumkopšanas nozarē, kā arī sociālo tīklu nozīmei skaistumkopšanas nozarē COVID-19 ietvaros. Turklāt tika izveidoti zīmolu “Lumberjack Barbeshop” un “Knockout Barbeshop” uzņēmējdarbības raksturojumi. Metodoloģijas nodaļā tika aprakstītas pētījumā izmantotas metodes – kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze, kā arī strukturētās intervijas. Izpildot maģistra darba uzdevums, tika atklāts, ka zīmoli “Lumberjack Barbeshop” un “Knockout Barbeshop” neuzskata sociālo tīklu komunikāciju “Facebook” un “Instagram” profilos par palīginstrumentu klientu noturēšanā Covid-19 laikā. Iegūtie rezultāti liecina par to, “Lumberjack Barbeshop” vairāk fokusējas uz produktu un pakalpojumu pārdošanas apjomiem. Savukārt “Knockout Barbeshop” aktīvi seko līdzi sociālo tīklu tendencēm, analizējot kultūras klimatu un dodot priekšroku pozitīvo emociju izplatībai caur izklaides sociālo tīklu saturu.

The aim of the master's thesis is to find out and evaluate how the barbershop brands "Lumberjack Barbershop" and "Knockout Barbershop" communicated with their clients on social networks within Covid-19 and after the resumption of the beauty industry. The theoretical basis of the work consists of two chapters. The first chapter is devoted to the essence, meaning and integration of marketing communication. The essence, meaning and integration of marketing communication, social networks and social network marketing, the impact of social networks on consumer behavior, as well as the role of social networks in the promotion and application of services were described. The second chapter examines the latest research to describe the trends in the use of social networks in Latvia and in the world, the use of social networks in the beauty industry, as well as the role of social networks in the beauty industry within COVID-19. In addition, the business characteristics of the “Lumberjack Barbeshop” and “Knockout Barbeshop” brands were established. The methodology section described the methods used in the study - qualitative and quantitative content analysis, as well as structured interviews. In the course of the master's thesis, it was revealed that the brands “Lumberjack Barbeshop” and “Knockout Barbeshop” do not consider social network communication on “Facebook” and “Instagram” profiles as an aid in retaining customers during Covid-19. The results show that “Lumberjack Barbeshop” is more focused on selling products and services. “Knockout Barbeshop”, on the other hand, actively follows social networking trends, analyzing the cultural climate and favoring the spread of positive emotions through the content of entertainment social networks.
Social media communication of barbershops “Lumberjack Barbershop’’ and “Knockout Barbershop” in 2021 within Covid-19
Keywords: Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija; sociālo tīklu komunikācija; Covid-19; pandēmija; kontentanalīze; Facebook