Ekonomiskās recesijas ietekme uz finansēm Latvijā - Prince, Līva (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Ekonomiskās recesijas ietekme uz finansēm Latvijā” ir izvēlēts par aktuālu tēmu, kas ekonomikā radusies pēdējo gadu laiku. Par mērķi tika izvirzīta Latvijas tautsaimniecības jeb ekonomikas rādītāju analīze, lai novērtētu ekonomiskās recesijas ietekmi uz finansēm Latvijā un izvirzītu priekšlikumus Latvijas ekonomikas tālākai attīstībai. Bakalaura darba apjoms ir 78 lapaspuses, kurās ir izmantoti 40 attēli, no kuriem 2 ir shēmas un 38 ir diagrammas, un 1 tabula. Bakalaura darbs sastāv no ievada un ietver 3 nodaļas un 7 apakšnodaļas, kā arī nobeiguma daļu. 1.nodaļa raksturo Latvijas finanšu sistēmu, bet 2.nodaļā tiek analizēts ekonomikas un finanšu tendences un cikli, to cēloņus un sekas gan pasaules vadošajās ekonomikās, gan Latvijā, kā arī veikta to salīdzināšana. Bakalaura darba 3.nodaļa tiek raksturotas un pētītas Latvijas ekonomikas uzlabošanās iespējas un finanšu stāvokļa attīstības tendences, lai spētu izvirzīt priekšlikumus un iezīmēt Latvijas turpmākās perspektīvas. Veiktās ekonomiskās recesijas ietekmes apjoma novērtējums uz Latvijas finansēm sniegs jebkuram lasītājam precīzu un ekonomisku priekšstatu par piedzīvoto lejupslīdi un tās ietekmi uz Latvijas finansēm. Atslēgvārdi: recesija, finanses, tautsaimniecība.

"Economical recession impact on finances of Latvia" is selected on current themes in the economy occurred in recent years. The objective was Latvian economy and economic indicators analysis to assess the economical recession impact on the finances of Latvia and make proposals on further development of the Latvian economy. Bachelor's work is written on 78 pages, where are used 41 pictures, of which 2 are scheme and 38 are graphs and 1 table. It consists of an introduction and includes 3 chapters and 7 sub-divisions, as well as the final part. Chapter 1 describes the Latvian financial system, while chapter 2 analyzes the economic and financial trends and cycles, the causes and consequences of the world's leading economies and Latvia. In bachelor's work chapter 3 and explore opportunities for improvement in the Latvian economy and the financial situation of the trends to be able to make suggestions and outline the future prospects of the Latvia. Organized economic recession impact assessment of the extent on finance of Latvia will be provided to any reader an accurate and economical concept about the experience slowdown and its impact amounts. Key words: recession, finance, economy.
Economical recession impact on finances of Latvia
Keywords: Ekonomika