Pierādījumu nepieļaujamība kriminālprocesā - Vilemsone, Agnese (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs “Pierādījumu nepieļaujamība kriminālprocesā” sniedz ieskatu par kriminālprocesa regulējumu un tā darbību praksē, saistībā ar gadījumiem, kad ziņas par faktiem ir absolūti nepieļaujamas izmantošanā personas vainas pierādīšanai. Darba gaitā autore izceļ patreizējā regulējuma galvenos problēmjautājumus – pierādījuma statusa paziņošana kriminālprocesā un personas notiesāšana pamatojoties uz pierādījumiem ar ierobežotu pieļaujamību un piedāvā problēmas risinājumus. Darba gaitā arī tiek izcelti citi problemātiski jautājumi saistībā ar valsts amatpersonu nepieciešamību saprast savu kļūdu sekas, kas ir pieļautas kriminālprocesā, kā arī nepieciešamību būtisku likuma pārkāpumu gadījumā sodīt arī amatpersonas, lai izskaustu prettiesisku praksi no Latvijas tiesību sistēmas. Pierādījumu nepieļaujamība darbā ir analizēta gan no teorētiskiem, gan no prakses aspektiem. Atslēgas vārdi: pierādījumi, nepieļaujamība, ierobežota pieļaujamība, operatīvā darbība

The bachelor's thesis “Inadmissibility of Evidence in Criminal Proceedings” provides an insight into the regulation of criminal proceedings and its operation in practice, in relation to cases where information about facts in case is absolutely inadmissible for use in proving a person's guilt. In the course of the work, the author highlights the main problems of the current regulation - the declaration of the status of evidence in criminal proceedings and the conviction of a person based on evidence with limited admissibility and offers solutions to the problem. In the course of the work, other problematic issues are highlighted in connection with the need for public officials to understand the consequences of their mistakes in criminal proceedings, as well as the need to punish officials in case of significant violations of the law to eliminate illegal practices from the Latvian legal system. The inadmissibility of evidence at work is analyzed from both theoretical and practical aspects. Keywords: evidence, inadmissibility, limited admissibility, operational activity
Inadmissibility of Evidence in Criminal Proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Pierādījumi; Nepieļaujamība; Ierobežota pieļaujamība; Operatīvā darbība