Datu noliktavas kā mākoņpakalpojums - Olups, Tomass (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā – “Datu noliktavas kā mākoņpakalpojums” ir veikts vienots un detalizēts teorijas apskats par klasikās datu noliktavas arhitektūru, mākoņdatu noliktavu un par trim dažādiem produktiem – SnowFlake, RedShift, BigQuery – specifiski ar ko atšķiras katra produkta piedāvātā arhitektūra un to dažādie risinājumi. Praktiskā daļa sastāv no datu migrācijas starp lokāli izveidotu datu noliktavu un apskatīto trīs produktu mākoņdatu noliktavām. Rezultāti tiks veikti balstoties uz analīzi par migrācijas procesa izpildi. Secinājumi tiks veidoti pamatojoties uz teorijas salīdzinājumu starp rīkiem un migrācijas rezultātiem.

In the bachelor’s work “Data warehouses as a cloud service” a very detailed literature review has been conducted on a wide variety of topics: the architecture of a traditional data warehouse, a cloud warehouse, three different products – SnowFlake, RedShift, BigQuery – specific architecture and their different solutions offered by each product. Bachelor’s practical part consists of data migration between a locally created data warehouse and previously mentioned tree products cloud data warehouses. The results will be based on an analysis of the implementation of the migration process. The conclusion will be based on a theory comparison between tools and migration results.
Data warehouses as cloud service
Keywords: Datorzinātne; Datu Noliktava; Mākoņdatu Noliktava; Migrācija; BigQuery; RedShift