Latvenergo koncerna transporta attīstības stratēģijas pamatojums - Paeglis, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2017)
Šis darbs ir veltīts Latvenergo koncerna transporta attīstības stratēģiju izvēles pamatojuma izpētei. Darba mērķis ir gūt ieskatu par transporta vadības stratēģiju adoptāciju ņemot vērā organizācijas atšķirīgās īpatnības. Izvirzītā mērķa sasniegšanai darba autors ir veicis sekojošus uzdevumus: ir gūts priekšstats par stratēģiskās vadības jēdzienu, izpētīts kādi ir transporta parka vadības stratēģijas veidi, veikta transporta vadīšanas stratēģiju realizēšanas iespēju analīze, veikta Latvenergo koncerna izvēlētās transporta vadības stratēģijas analīze, izvērtētas transporta vadīšanas pilnveidošanas iespējas organizācijā, apkopoti secinājumi un izstrādāti piedāvājumi. Pētījuma gaitā iegūtā būtiskākā atziņa- veiksmīgas transporta stratēģijas pamatā ir pēc iespējas intensīvāka esošo resursu izmantošana un optimāla ārpakalpojuma piesaiste transporta pakalpojuma nodrošināšanai.

This work is dedicated to Latvenergo concern transport development strategy choice substantiation exploration. The aim is to gain an insight into transport management strategy adaptation in organization taking into account different organization peculiarities. Attaining the objective pursued author has carried out the following tasks: he gained an idea about strategic management notion, explored vehicle fleet management strategy types, has carried out transport management strategy feasibility analysis, carried out Latvenergo selected transport management strategy analysis, evaluated transport management improvement opportunities in the organization, summarized conclusions and crafted offers. Basic conclusion which had obtained in the study - successful transport strategy is based on intensive existing resources use and optimal outsourcing attraction to ensure transport service.
“Latvenergo” Concern Transport Development Strategy Background
Keywords: Vadībzinātne; transporta stratēģija; transporta politika; transporta parka vadība; transporta pakalpojums; transporta ārpakalpojums