Spīdzināšana krimināltiesībās - Sitņikova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Spīdzināšana krimināltiesībās” izprast spīdzināšanas jēdzienu un noteikt tā vietu krimināltiesībās, kā arī identificēt problemātiku, kas ir saistīta ar šo nozari un atrast kā šo problemātiku var risināt. Latvijas Republikas normatīvajos aktos un tiesību zinātnieku viedokļos kā arī tiesu praksē, starptautisko tiesību normatīvajos aktos un to tiesību zinātnieku viedokļos tiks skatīts spīdzināšanas jēdziens un tā problemātika. Rezultātā pēc veiktās analīzes tiks piedāvāti priekšlikumi Krimināllikuma uzlabošanai un modernizēšanai.

Bachelor thesis “Torture in criminal law.” To digest the concept of torture and determine place in criminal law, as well as identify its problems, that is related to the field and find the solution of this problem. The problem and the definition of torture will be viewed in the normative acts of Latvin Republic, the opinions of legal scholars as well in the normative acts of international law and in legal practice. As a result, after the analyses, proposals for the improvement and the moderniztion of the Criminal law will be offered.
Torture in criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne; Krimināllikums; Spīdzināšana; Spīdzināšanas jēdziens; Torture