Laupīšanas kvalificējošo pazīmju raksturojums - Urbāns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Laupīšanas kvalificējošo pazīmju raksturojums”. Viens no bīstamākajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kas ir vērsts uz svešas mantas iegūšanu, ir laupīšana. Tas ir tādēļ, ka laupīšana apdraud ne tikai personas tiesības uz īpašumu, bet arī tās tiesības uz veselības neaizskaramību un pat dzīvību. Latvijā, kur lielākā daļa sabiedrības dzīvo slikta materiālā nodrošinājuma apstākļos, laupīšana ir viens no izplatītākajiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas vērsti pret īpašumu. Bakalaura darbs sastāv no ievada, divām nodaļām ar apakšnodaļām un kopsavilkuma. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek sniegts laupīšanas vispārējais raksturojums, veikta laupīšanas sastāva juridiskā analīze un pētīta laupīšanas būtība, veicot tās salīdzināšanu ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu. Otrajā daļā tiek sniegts laupīšanas kvalificējošo pazīmju raksturojums un to analīze. Bakalaura darba izstrādē izmantota speciālā juridiskā literatūra, normatīvie akti, tiesu prakses materiāli un publikācijas presē par darbā pētāmajiem jautājumiem.

The theme of the thesis is „Characteristics of robbery qualification features”. One of the most dangerous crimes that is aimed at illegal appropriation of property is robbery. That is because robbery threatens not only person’s right for property, but its right for physical integrity and even life as well. Robbery is one of the most widespread crimes that is targeted at alien property in regions, such as Latvia, where a great part of society lives in conditions of poor material security. The thesis consists of introduction, two chapters with sub-chapters and summary. The first chapter of the thesis gives the general characteristics of robbery and judicial analysis of constitution of robbery. The substance of robbery is investigated in comparison with other crimes against property. The second chapter of the thesis gives characteristics and analysis of robbery qualification features. Special judicial literature, legal acts, court practice and press publications on investigated topics were used for delivering this thesis.
Characteristics of robbery qualification features
Keywords: Juridiskā zinātne