RESTful API modelēšanas rīkam - Safronovs, Matīss (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt produkcijā izmantojamu API, ar kura palīdzību iespējams darboties ar modelēšanas rīka GRADE2 modeļu repozitoriju. API darbojas kā tīmekļa serviss un ir izstrādāts ievērojot galvenās REST arhitektūras vadlīnijas. Darba rezultāts sasniegts iepazīstoties ar LU MII izstrādāto grafisko modelēšanas rīku GRADE2. API pamatā izmantota rīka modeļu repozitorijam veidotā saskarne RAAPI. Izpētītas un apskatītas jau eksistējošās un teorētiskās alternatīvas. Sniegts ieskats par LU MII „atvērtības” plāniem. Darbā sniegta informācija par REST pamatprincipiem un to nozīmi tīmekļa servisu izstrādē. Apskatītas RAAPI piedāvātās iespējas kā arī, konsultējoties ar potenciālajiem API izmantotājiem, iegūtas izstrādājamā produkta prasības un nepieciešamo funkciju saraksts, kas darba rezultātā arī ir ieviestas.

The aim of the bachelor’s paper is to develop an API that will be usable in production and with whose help it will be available to work with modelling tool GRADE2 and its repository. API functions as a network service and is developed according to REST architecture guidelines. Result was achieved after becoming acquainted with the graphic modelling tool GRADE2 developed by IMCS UL. An interface used for model repositories – RAAPI served as the basis for API. Already existing and theoretical alternatives were reviewed and studied. The work gives an insight on IMCS UL availability plans. Paper provides information about the basic principles of REST and their role in developing web services. After consulting with potential API users and reviewing possible RAAPI options, a list of requirements and functions was created and implemented.
RESTful API for modeling tool
Keywords: Datorzinātne