Elipse angļu laikrakstu virsrakstos - Putra, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā ir apskatīta elipses izmantošana angļu valodā, elipses tipi un tās funkcijas, kā arī tiek pētīti elipses gadījumi BBC ziņu portālā. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām un no tām izrietošām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta reducēšana kā gramatisks fenomens. Otrajā nodaļā tiek sniegta informācija par elipsi kā reducēšanas veidu, elipses funkcijām, kā arī īpašiem elipses veidiem. Trešajā nodaļā aprakstīts empīriskais pētījums, kas apskata palīgdarbības vārdu be un have reducēšanas gadījumus BBC ziņu portāla virsrakstos.

The paper concerns the use of ellipsis in the English language, the types and function of it, and investigates the occurrence of ellipsis in the BBC news site. Bachelor paper consists of three chapters and resultant subchapters. The first chapter describes reduction as a grammatical phenomenon. The second chapter deals with ellipsis as a type of reduction, function of ellipsis, and special types of ellipsis. The third chapter presents the empirical investigation on the cases of omission of auxiliaries be and have in the headlines taken from the BBC news site.
Ellipsis in English Headlines
Keywords: Filoloģija