Konkurētspējas analīze medicīnas tūrisma attīstībai Latvijā. - Kadincovs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Konkurētspējas analīze medicīnas tūrisma attīstībai Latvijā”. Medicīnas tūrisms mūsdienās ir eksporta pakalpojums ar augstu pievienoto vērtību, kurš pozitīva scenārija rezultātā nes lielus ienākumus uzņēmējdarbības videi un valsts ekonomikai un rada labi apmaksātu speciālistu pieprasījumu. Pēc autora domām, medicīnas tūrisma attīstībai Latvijā ir perspektīvs scenārijs, jo Latvijai ir visss nepieciešamais, gan kvalificēts darbaspēks, gan resursi, turklāt pietiekoši labvēlīga ekonomiski politiskā vide. Tamdēļ par darba mērķi autors izvēlējās veikt medicīnas tūrisma nozares tirgus un to ietekmējošo faktoru analīzi. Pēc iegūtajiem darba analīzes rezultātiem jāpiekrīt par medicīnas tūrisma labvēlīgo vidi Latvijā, taču, taj pat laikā ar nožēlu jāsecina, ka nav vienotas uz attīstību balstītas sistēmas šajā nozarē, menedžments un vadības iespējas netiek izmantotas pilnvērtīgi un konkurētspējīgi. Maģistra darbs ir sastādīts uz 119 lappusēm un tajā ir iekļauti 25 attēli, 14 tabulas un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: medicīnas tūrisms, veselības tūrisms, medicīnas tūrisma konkurētspēja, Latvijas medicīnas tūrisma uzņēmējdarbības vide, Latvijas medicīnas tūrisma priekšrocības un šķēršļi,

Master's thesis: “Competitive analysis of medical tourism development in Latvia”. Medical tourism today is an export service with high added value, resulting in a positive scenario brings fair income to the business environment and the national economy and creates well-paid professionals demand. According to the author, medical tourism in Latvia have perpective scenario, because Latvia has everything for it, well skilled labor and resources, and good economical political environment. Therefore author chose the aim of master’s thesis chose the analysis of medical tourism market and its influencing factors. After research and analysis, author agree about the benefits of medical tourism environment in Latvian, but at the same time regret to conclude that there is no single development-based systems in the industry, management and control capabilities are not used properly and competitively. Master's thesis has been drawn up to 119 pages and contains 25 images, 14 tables and 3 appendices. Keywords: medical tourism, health tourism, medical tourism competitiveness, Latvian medical tourism business environment, Latvian medical tourism benefits and barriers
Competitive analysis of medical tourism development in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne