Ekspatriātu adaptācija dažādās kultūrvidēs - Jankevica, Ieva (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā tiek aprakstīta ekspatriātu adaptācija dažādas kultūrvidēs. Vadītāji ekspatriāti ir ļoti būtiska sastāvdaļa starptautiskajos uzņēmumos, līdz ar to jāpievērš viņu apmācībām un attīstībai liela uzmanība, lai tie varētu veiksmīgi veikt konkrētu uzdevumu ārvalstīs. Darba mērķis ir noskaidrot ekspatriātu adaptācijas iespējamās problēmas un to risinājumus dažādās kultūrvides. Darba gaitā var secināt, ka ekspatriātu adaptēšanās ir sarežģīts process, lai tas būtu veiksmīgāks liela uzmanība ir jāpievērš pirms-aizbraukšanas sagatavošanai. Atslēgas vārdi: kultūra, ekspatriāti, adaptēšanās, starpkultūru pielāgošanās, kultūršoks.

This paper describes the adaptation of expatriates to different cultures. Manager expatriate is an essential component of international companies, so company should pay attention to their training and development, so that they can successfully carry out specific tasks abroad. The objective of this paper is to find out potential problems of adaption of expatriates in different cultural environment and find the solutions. As work progresses, it can be concluded that adaptation of expatriates is a complex process in order to be successful have to pay attention to pre-departure preparation. Keywords: culture, expatriate, adaptation, cross-cultural adjustment, culture shock.
Adaptation of expatriates to different cultures
Keywords: Vadībzinātne