Mainīgās vides ietekme uz pacientu veselību aprūpes iestādē - Kalniņa, Vineta (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma: Mainīgās vides ietekme uz pacientu veselības aprūpes iestādē. Tēmas aktualitāti pamato – vides faktoru ietekme uz veselību, kas var veicināt vai arī kavēt atveseļošanos. Darba mērķis ir analizēt mainīgās vides ietekmi uz pacientu veselības aprūpes iestādē. Pētniecības uzdevumi ir iepazīties ar literatūru un veikt literatūras analīzi, darba pamatojumam izmantot F. Naitingeiles teoriju, izveidot anketas un veikt aptauju, apkopot un izanalizēt gūtos rezultātus, izdarīt secinājumus un ieteikumus par mainīgās vides ietekmi uz pacientu veselības aprūpes iestādē. Pētniecības metode: kvantitatīvais pētījums – aptauja. Pētniecības instruments – anketa. Pētniecības iegūtie rezultāti pierāda, ka lielākajai daļai respondentu ir izpratne par vides faktoru ietekmi uz pacientu veselības aprūpes iestādē. Pētniecības izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies – pacientiem ir zināšanas par mainīgās vides ietekmi uz viņiem veselības aprūpes iestādē un to ietekmējošiem faktoriem.

The theme of bachelor paper is: Influence of changeable environment on a patient in health care institution. Topicality of this theme motivate influence of environment factors on health, their ability to momote or block the recovery. The aim of bachelor paper is - to analyse influence of changeable environment on patient in health care institution. The tasks of iesearch work are: 1)to get acquainted literature and do analysis of literature; 2) to use the theory of F.Nightingale to substantiate a bachelor paper; 3)to form a questionnaire and get answers; 4)to do summarization and analyse the results; 5)to draw conclusions and give recommendations about influence of changeable environment on patient in health care institution. Research method - quantitative investigation - poll. Research tool – questionnaire. The acquired results of research work demonstrate that majority of respondents have understanding about influence of environment factors on patient in health care institution. Prognathic hypothesis is confirmed – patients have knowladge about influence of changeable environment on them is health care institution and about factors influenced environment.
Influence of changeable environment on patients in health care institution
Keywords: Medicīna