Latvijas medicīnas darbinieku viedoklis eitanāzijas jautājumā - Stepiņa, Ligita (Latvijas Universitāte, 2009)
, ATSLĒGVĀRDI Bakalaura darba tēmas nosaukums „Latvijas medicīnas darbinieku viedoklis eitanāzijas jautājumā”. Darba mērķis – noskaidrot, kādas ir medicīnas darbinieku domas par eitanāzijas jautājumu, kāds ir zināšanu līmenis, informētība un interese par aktualitātēm. Uzzināt personisko ieinteresētību par notiekošo Latvijā šajā jautājumā. Ievada daļā var iepazīties ar pētniecības darba tēmas aktualitāti, ar uzdevumiem mērķu sasniegšanai. Pētījums tika veikts Latvijas slimnīcās. Pētnieciskā darba teorētiskajā daļā var iepazīties ar eitanāzijas teorētiskajiem aspektiem, ar norisēm Latvijā un ārvalstīs. Līdz ar eitanāzijas legalizāciju atsevišķās Eiropas valstīs, tā ir kļuvusi par biežu sabiedrības diskusijās apspriestu tematu. Eitanāzijas piekritēju un noliedzēju argumenti kļūst aizvien pamatotāki un ievērības cienīgāki. Pētījuma daļā apkopoti un izanalizēti anketēšanas rezultātā iegūtie dati. Uz šī materiāla pamata veidoti secinājumi, kas atklāj medicīnas darbinieku uzskatus, domas par pētāmo tēmu. Atslēgvārdi: eitanāzija, eitanāzija Latvijā,, medicīnas darbinieku viedokļi 2

, KEYWORDS Bachelor's work theme is “Attitude of Medical Professionals of Latvia to the Issue of Euthanasia”. The objective of the Thesis is to elucidate what the medical professionals think about the euthanasia issue, the level of knowledge, information awareness and interest in current events. To find out personal interest and what is happening in Latvia in this matter. In the Introduction Part one can get acquainted with topicality of the research work, with achievement of the objective of the task. The research is dedicated to Latvian hospitals. A theoretical part of the research work is dedicated to theoretical aspects of euthanasia, to procedures in Latvia and abroad. Along with legalization of the euthanasia in some countries of Europe, it has become a frequently discussed topic in the society. Arguments of supporters and deniers of the euthanasia become more and more justified and worthier of attention. The research part contains processed data obtained as a result of the analyzed polling. Conclusions have been made on the grounds of this material, rendering opinions of medical professionals, thoughts about the topic under research. Keywords: euthanasia, euthanasia in Latvian, health professionals' views 3
Attitude of medical professionals of Latvia to the issue of euthanasia
Keywords: Medicīna