Sievietes tēla konstrukcija TV3 seriālā "Viņas melo labāk" - Bērziņa, Rēzija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Sievietes tēla konstrukcija TV3 seriālā „Viņas melo labāk””. Bakalaura darba galvenais pētnieciskais jautājums: kā tiek reprezentēta sieviete seriālā „Viņas melo labāk”? Balstoties uz izvirzīto problēmjautājumu, tika izvirzīts bakalaura darba mērķis – izpētīt TV3 seriāla „Viņas melo labāk” sievietes tēla konstrukciju un tā atbilstību mūsdienu vidusmēra latviešu sievietei. Pētnieciskajam darbam ir trīs daļas. Teorētiskās daļas pamatā tika izmantota P. Bergera un T. Lukmana sociālās realitātes konstruēšanas teorija. Metodoloģijas daļā tika aprakstītas izmantotās pētījuma metodes – kvalitatīvā kontentanalīze un fokusgrupas intervija. Empīriskajā daļā tika apkopoti un izanalizēti iegūtie dati.

This bachelor paper analyses The construction of female image in TV3 series „Viņas melo labāk”. The main concern of the paper is to learn about how female is represented in television series „Viņas melo labāk”. Based on this concern, there have been set a goal to define the construction of female image in TV3 series „Viņas melo labāk” and to find out how it matches up to average latvian female of today. The bachelor paper consists of three main fractions. Theoretical part is based on P. Berger’s and T. Luckmann’s theory about social construction of reality. In the methodology are described used research methods which are content analysis and focus group interview. The results of the research are summarized and analysed in the empirical section.
The construction of female image in TV3 series "Viņas melo labāk"
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālā realitāte; sociālā konstrukcija; dzimte; stereotipi; sievietes tēls