Analītisko procedūru izmantošana bilances posteņu revīzijā - Lotiša-Bērziņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs veltīts analītisko procedūru izpētei finanšu pārskatu bilances posteņu revīzijā. Analītiskās procedūras ir būtisks revīzijas pierādījumu iegūšanas veids, kas sniedz pierādījumus par sakarībām starp finanšu un nefinanšu informāciju, kas uzrādīta gada pārskatā. Maģistra darba mērķis ir pierādīt, ka analītiskās procedūras ir nozīmīgs instruments pietiekamu revīzijas pierādījumu iegūšanai. Maģistra darbā apskatīts analītisko procedūru regulējums Starptautiskajos revīzijas standartos, sniegta analītisko procedūru klasifikācija un apraksts un veikta uzņēmuma bilances posteņu revīzijā pielietojamo analītisko procedūru analīze. Atslēgas vārdi: revīzija, analītiskās procedūras, finanšu pārskats, starptautiskie revīzijas standarti

Master's thesis deals with examination of analytical procedures within financial statements-balance sheet audit. Analytical procedures are an essential way of obtaining audit evidence to provide evidence of the relationship between financial and non-financial information presented in the annual report. The aim of the Master's work is to demonstrate that the analytical procedures is an important instrument of obtaining sufficient audit evidence. Masters work examines the analytical procedure rules in international audit standards, provides the analytical procedure classification and description and analyses company's balance sheet audit of applied analytical procedure. Keywords: audit, analytical procedures, financial statement, International Standards on Auditing
Analytical procedures within financial statements-balance sheet auditing
Keywords: Ekonomika