Akustiskās vadības modulis - Zariņš, Ričards (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt un izstrādāt moduli, kurš pārveidotu balss komandu programmatūrai saprotamā tekstuālā formātā. Šāda moduļa izstrāde būtu izmantojama citos projektos, kuros būtu nepieciešama šāda funkcionalitāte, kā arī moduli un tā izveidē iegūtās zināšanas var izmantot tā tālākā attīstībā un pilnvērtīgā balss vadītu risinājumu izstrādē. Modulis strādā ar bez relāciju datubāzi. Sistēma ir izstrādāta Python un C++ programmēšanas valodās. Atslēgvārdi: kvalifikācijas darbs, no runas par tekstu, implementējams modulis, mašīnmācība.

Qualification paper’s target is to research and make a module, which takes voice audio and outputs text. The development of such a module should be used in other projects which would require such functionality, as well as the module and the knowledge acquired in its development can be used for further development and for the development of fully-fledged voice-led solutions. Module works with NoSQL database. System was programmed in Python and C++ programming languages. Keywords: qualification paper, speech-to-text, implementable module, machine learning.
Acoustic control module
Keywords: Datorzinātne; Kvalifikācijas darbs; No runas par tekstu; Implementējams modulis; Mašīnmācība