Grāmatvedības politika un kārtošana kooperatīvā krājaizdevu sabiedrībā „Jūrnieku forums” - Umbraško, Anita (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbā tiek veikts pētījums par LTFJA KKS „Jūrnieku Forums” grāmatvedības politiku. Diplomdarba mērķis – izpētīt Latvijas Tirdzniecības flotes Jūrnieku arodbiedrības krājaizdevu sabiedrības „Jūrnieku Forums” grāmatvedības politiku un kārtošanu un izstrādāt priekšlikumus grāmatvedības uzskaites pilnveidošanai. Darba struktūra - darbs sastāv no 3 daļām. 1.daļā: tiek pētīts krājaizdevu sabiedrību jēdziens. 2.daļā: grāmatvedības politika un pielietojuma metodes. 3.daļā: finanšu pārskatu sagatavošanas principi. Nobeigumā tiek izdarīti secinājumi par grāmatvedības politiku un kārtošanu LTFJA KKS „Jūrnieku Forums” un izvirzīti priekšlikumi. Darbā izmantoti LR likumdošanas akti, autoru darbi, sabiedrības iekšēji dokumenti. Diplomdarba apjoms ir 79 lapas, iekļaujot 8 tabulas, shēmas, un 6 pielikumus. Atslēgas vārdi: krājaizdevu sabiedrība, grāmatvedības politika, finanšu pārskats, kredīts.

Diploma thesis is a research based on an accounting department in a credit union of Latvian Seafarers Union of Merchant fleet “Jūrnieku Forums”. Purpose of the Diploma thesis – develop improved operational guidance for the accounting policy in the credit union “Jūrnieku Forums”. Structure – work consists of three parts. 1st part – explores the concept of credit unions. 2nd part - accounting policies and quality of used methods. 3rd part – general financial principles. Final part reveals conclusions and makes proposals for improvements. This work applies laws of LR, author’s works and inner documents of accounting departments. Diploma thesis consists of 79 sheets, includes 8 tables and schemes, 6 annexes. Keywords: credit union, accounting, credit transaction, financial report.
Accounting Policies and keeping the credit unions „Jūrnieku forums”
Keywords: Ekonomika