Izdegšanas cēloņi un tās mazināšanas iespējas valsts un privātā organizācijā - Trona-Sloņicka, Justīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Jebkuram cilvēkam, kurš strādā algotu darbu ir iespēja saskarties ar izdegšanas sindromu. Katrs noteikti ir saskaries ar noguruma sajūt un nespēku, bet ne vienmēr ir skaidrs kas ir iemesls šim noguruma un nespēkam. Tādēļ darba autore savā darbā pēta vai pastāv atšķirība starp izdegšanas cēloņiem un mazināšanas iespējām privātā un valsts organizācijā un ja pastāv tad kādas. Kvalifikācijas darba apjoms 59 lapas un divi pielikumi. Darbs sastāv no divām nodaļā, trim apakšnodaļām 6 tabulām, 26 attēliem un 24 izmantotajiem literatūras avotiem.

Anyone in paid employment has the opportunity to face burnout syndrome. Everyone has certainly experienced the feeling of fatigue and fatigue, but it is not always clear what is the cause of this fatigue and fatigue. Therefore, in her work, the author investigates whether there is a difference between the causes of burnout and options for reduction in private and public organizations, and if so. The scope of the qualification paper is 59 pages and two appendices. The thesis consists of two chapters, three subchapters, 6 tables, 26 figures and 24 references.
Causes of burnout and ways to reduce it in a public and private organization
Keywords: Sabiedrības vadība; Darbinieks; izdegšana; cēloņi; mazināšanas iespējas; valsts