Robežintegrālvienādojumu izmantošana magnetoreoloģiskās suspensijas efektīvās viskozitātes aprēķinos - Evertovskis, Juris (Latvijas Universitāte, 2013)
Magnetoreoloģiskajās suspensijās suspendētās daļiņas, pieliekot suspensijai magnētisko lauku, veido struktūras. Šajā darbā tiek pētīta suspendēto sfērisko daļiņu ietekme uz suspensijas reoloģiskajām īpašībām (plūstamību) pie zināmas (uzdotas) daļiņu kustības. Ir izstrādāta C++ programmatūra, kas ar robeželementu metodi modelē Stoksa plūsmu ar uzdotiem robežnosacījumiem un aprēķina viskozos spēkus, kas darbojas uz kanāla sienām. Izmantojot izstrādāto programmu, ir aprēķināti nekustīgas daļiņu ķēdes radītie viskozie spēki bīdes plūsmā un to atkarība no bīdes ātruma.

Particles in the magnetorheological suspension form structures upon application of magnetic field. In this thesis we consider suspension of spherical particles with known (controllable) motion and its effect on the rheological properties of the suspension. A C++ program for Stokes flow simulations with boundary element method has been developed. It simulates the flow with given boundary conditions and calculates the viscous forces acting on channel walls. This program was applied to find viscous forces arising in shear flow due to a chain of stationary particles and how these forces depend on shear velocity.
Calculating the effective viscosity of magnetorheological suspensions by boundary integral equations
Keywords: Fizika