CONTRIBUTIONS OF CHIEF FINANCIAL OFFICERS WORKING AS INTERIM MANAGERS TO ORGANISATION SUCCESS IN SMALL AND MEDIUM-SIZED COMPANIES - Schechowiz, Ralf (Latvijas Universitāte, 2021)
Promocijas darba mērķis ir izpētīt pieaicināto finanšu vadītāju ieguldījumu organizācijas panākumos mazos un vidējos uzņēmumos, izmantojot teorētisko literatūru, iepriekšējo pētījumu analītisko izpēti un pētījumu empīriskos pierādījumus. Tādējādi šī pētījuma mērķis ir gūt ieteikumus vadītājiem un nodrošināt zinātniekiem turpmākās izpētes jomas. Pastāv būtiska saistība starp finanšu vadītāju ieguldījumu veicinošo prasmju kopumu, pagaidu vadītāju prasmju kopumu, organizācijas dinamiskumu un organizācijas panākumiem, ko mēra kā uzņēmuma panākumus, projekta panākumus un finanšu vadītāju ieguldījumu vērtības radīšanā. Darbs parāda pieaicinātā vadītāja un organizācijas spēju atkarību no pagaidu finanšu vadītāja pieaicināšanas pievienotās vērtības, ar pagaidu pieaicināto vadītāju finanšu vadītāja lomā. Atslēgas vārdi: pagaidu vadība, finanšu vadītājs, vērtības radīšana, veiksmes faktori.

The objective of the doctoral thesis is to research the contributions of interim CFOs to organisation success in small and medium-sized companies in theoretical literature, by analytical exploration of previous studies, and based on empirical evidence from research studies. With this, the present research aims to derive recommendations for managers and provide future fields of research for scientists. There is a significant association between contribution supportive CFO skillset, interim manager skillset, organization agility and organization success measured as company’s success, project success, and CFO’s value contributions. The thesis shows the dependencies of the interim manager and organizational capabilities on added-value of an interim assignment, with the interim manager in the CFO role. Keywords: interim management, CFO, value creation, success factors.
Pieaicināto pagaidu galveno finanšu vadītāju loma mazo un vidējo uzņēmumu organizācijas panākumos
Keywords: Globālā ekonomika un līderība; Economics and Business