Divu korelētu ROC līkņu salīdzināšana - Vaļkovska, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Tika izvēlēta tēma "Divu korelētu ROC līkņu salīdzināšana", tāpēc kā ROC līknes ir viena no plaši izmantojamiem metodēm klasifikšcijas uzdevumu precizitštes noteikšanai. Darba uzdevums bija aplūkot teoriju par ROC līkņu novērtēšanas un salīdzināšanas metodēm. Darba mmērķis bija apskatīt un izpētīt jauno nogludinātas džeknaifa empīriskās ticamības metodi divu ROC līkņu starpībai, kas balstās uz džeknaifa pseido izlases izveidošanu. Visi aprēķini tika veikti brīvpieejas programmā R. Atslēgas vārdi: ROC līkne, empīriskās ticamības funkcijas metode, džeknaifa pseido izlase, klasifikācijas uzdevums

The topic of dimploma thesis was chosen "The comparison of two correlated ROC curve", because ROC curves is one of the most popular method to evaluate the accuracy of the classification problem. Main task was to look at the theory about the estimation and comparison of ROC curves. The goal was to investigate the new method for the comparison of two ROC curves - smoothed jackknife empirical likelihood, which is based on the jackknife pseudo-samle. All calculations were performed in programm R. Keywords: ROC curve, empirical likelihood, jackknife pseudo-sample, classification problem
The comparison of two correlated ROC curves
Keywords: Matemātika