Daugavpils Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas darbība no 1970. līdz 1985. gadam - Labeckis, Maksims (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbs ir veltīts ķīmiskās šķiedras uzņēmuma darbībai Daugavpils pilsētā laika posmā no 1970. līdz 1985. gadam. Darba mērķis ir šis rūpnīcas iekšējo stāvoklī un darbību, kā arī šī uzņēmuma strādājošo personālu un situāciju starp šī uzņēmuma darbiniekiem, ar vienu uzņēmuma vēstures pētniecību var labāk saprast padomju laika rūpniecības sistēmu un tās īpatnības pieejamos avotus. Darba noslēgumā, pamatojoties uz arhīvu materiālu analīzi, tikai izdarīti secinājumi Atslēgvārdi: Latvijas PSR, Daugavpils, militāri rūpnieciskais komplekss, ķīmiskā šķiedrā.

The master's thesis is devoted to the operation of the chemical fiber company in the city of Daugavpils in the period from 1970 to 1985. The purpose of the work is that in the internal state and operation of this factory, as well as the working personnel of this company and the situation among the employees of this company, one can better understand the available sources of the industrial system of the Soviet era and its peculiarities with one research of the history of the company. At the end of the work, based on the analysis of archival materials, only conclusions were drawn Keywords: Latvian SSR, Daugavpils, military-industrial complex, chemical fiber.
Operation of the Daugavpils Chemical Fiber Factory from 1970 to 1985
Keywords: Vēsture un arheoloģija; Latvijas PSR; militāri rūpnieciskais komplekss; ķīmiskā šķiedrā; Daugavpils