Latvijas vadošo komercbanku finansiālā stāvokļa analīze - Hļebņikova, Irina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Latvijas vadošo komercbanku finansiālā stāvokļa analīze. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt AS „Swedbank’’, AS „SEB banka’’ un AS „ABLV banka” gada pārskatus, ar to palīdzību analizēt banku analītiskus koeficientus, piedāvājot finansiālā stāvokļa uzlabošanas iespējas un izstrādāt atbilstošus secinājumus. Darba mērķa sasniegšanai tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi: banku finansiālā stāvokļa analīze; secinājumu par banku finansiālo stāvokli izstrāde un atbilstoši tiem priekšlikumu izvirzīšana. Darba pētījuma objekts ir AS „Swedbank”, AS „SEB banka” un AS „ABLV banka” finansiālā stāvokļa rādītāji laika periodā no 2011.gada līdz 2015.gadam. Darba pētījuma priekšmets ir AS „Swedbank”, AS „SEB banka” un AS „ABLV banka” gada pārskati par laika periodu no 2011.gada līdz 2015.gadam, kuru peļņas vai zaudējumu aprēķini un bilances ir redzami pielikumos, un to finansiālo stāvokļu uzlabošanas iespējas. Atbilstoši izvirzītajiem uzdevumiem ir izveidota bakalaura darba struktūra. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām: divām teorētiskām un vienas praktiskas, kā arī no secinājumiem, priekšlikumiem un pielikumiem. Pirmā teorētiskā daļā dod priekšstatu par komercbanku finanšu analīzes aprakstošiem modeļiem, kuros ietilpst analītisko koeficientu, likviditātes un rentabilitātes raksturojumi. Otrā teorētiskā daļa ietver sevī Latvijas vadošo banku vēsturi un darbības raksturojumu, raksturojumu un analīzi. Praktiskā daļa sastāv no Latvijas vadošo banku analītisko koeficientu analīzes un ieteikumiem banku finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Atslēgvārdi: komercbankas, koeficients, licence, bilance, likviditāte, rentabilitātē, pašu kapitāls.

This bakalaura thesis is "Latvian Leading Bank Financial Analysis". Bakalaura thesis goal is to study annual reports of JSC "Swedbank", JSC "SEB banka" and JSC "ABLV Banka" based on that information to analyze bank analytical factors and to offer according improvements of week points and finally make conclusions. To achieve the goal of the diploma thesis following tasks are provided: to analyze the financial situation of banks; to make conclusions on financial situation of banks and prepare according possible improvements. The object of the research is JSC "Swedbank", JSC "SEB banka" and JSC "ABLV Banka" financial situation indexes for period from 2011 till 2015. The research subject of the bakalaura thesis is JSC "Swedbank", JSC "SEB banka" and JSC "ABLV Banka" annual reports for period from 2011 till 2015 and the possible improvements of financial situation of banks. Based on highlighted tasks of the diploma thesis it contains three main parts, conclusions, improvement proposals and appendixes: two theoretical and one practical parts. First theoretical part gives the introduction on models of bank analytical factors, liquidity and profitability characteristics. Second theoretical part contains of Latvian leading bank history and operational area description. Practical part consists of Latvian leading banks analytical factor comparison and analysis and also propositions on improving financial situation of banks. Keywords: commercial banks, ratio, license, balance sheet, liquidity, profitability, equity.
Leading financial situation analysis of Latvian commercial
Keywords: Ekonomika; komercbankas; koeficients; license; bilance; likviditāte