ECB monetārā politika un tās finansiālā ietekme, galveno uzmanību pievēršot Austrijai un Vācijai - Peer, Tizian (Latvijas Universitāte, 2021)
2008. gadā ECB, reaģējot uz finanšu krīzi, pielāgoja monetāro politiku, samazinot galveno procentu likmi un veicot likviditāti. Mainot Eurosistēmas likviditāti un galvenās procentu likmes, citi finanšu mainīgie lielumi ekonomikā var tikt manipulēti. Bakalaura darbā tika pētīta monetārās politikas ietekme uz finanšu mainīgo kopumu Austrijā un Vācijā laikā no 2009. līdz 2019. gadam. Reaģējot uz monetāro politiku, akciju un mājokļu cenas pieauga. Akcijas kļuva pievilcīgākas mājsaimniecībām, savukārt citi finanšu aktīvi, piemēram, obligācijas, kļuva mazāk pievilcīgi. Uzņēmumiem bija tendence ieguldīt vairāk, un valdībām izdevās samazināt deficītu.

In 2008 the ECB adapted its monetary policy in response to the financial crisis, by decreasing the key interest rate and injecting liquidity. By changing the liquidity and key interest rates of the Euro system, other financial variables in the economy can be manipulated. This bachelor thesis researched the effect of the monetary policy on a set of financial variables in Austria and Germany between 2009 and 2019. In response to the monetary policy, the prices for stocks and housing increased. Stocks became more attractive for households, whereas other financial assets such as bonds became less attractive. Companies tended to invest more, and the governments managed to decrease their deficit.
The ECB's monetary policy and it's financial impact with focus on Austria and Germany
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; monetārā politika; procentu likmes; likviditāte; Austrija; Vācija