Universāla RDF datubāzu tīmekļa saskarne - Ubagovskis, Juris (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī darba mērķis ir aplūkot rīkus, kuri ļauj lietotājam veidot informatīvās sistēmas bez nepieciešamības to izstrādē iesaistīt nozares speciālistus un bez nepieciešamības pašam veikt programmēšanas darbu, kā arī novērtēt to priekšrocības un trūkumus. Otrs darba mērķis ir aprakstīt arhitektūru platformai, kuru darba autors izstrādā semantisko datubāzu projekta ietvaros un kura ļauj veidot šādas lietotnes. Atslēgvārdi: semantiskais tīmeklis, informatīvā sistēma, RDF

The aim of the paper is to examine the browsers which allow a user to create informative systems without the necessity to involve the specialists of the exact field in the process of output and without the necessity to perform the work of programming, as well as to evaluate the advantages and disadvantages of it. The second aim of the paper is to describe the architecture of the platform, which the author develops within the competence of the project of semantic databases and which allows to create such application software. Keywords: semantic web, informative system, RDF
Universal web interface for RDF databases
Keywords: Datorzinātne