Nelaimes gadījumu risku cēloņi stikla šķiedras ražošanas nozarē strādājošiem un iespējamie preventīvie pasākumi - Akmentiņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2019)
“Nelaimes gadījumu risku cēloņi stikla šķiedras ražošanas nozarē strādājošiem un iespējamie preventīvie pasākumi”. Darba autore: Linda Akmentiņa. Darba vadītājs: Dr. sc. admin. Henrijs Kaļķis. Darbs izklāstīts uz 96 lapām, iever 44 attēlus, 8 tabulas, 9 pielikumus un 64 avotus. Maģistra darba mērķis ir pētīt darbā notikušo nelaimes gadījumu riskus stikla šķiedras ražošanas uzņēmumā un izstrādāt vadlīnijas nelaimes gadījumu novēršanai. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir ietverts stikla šķiedras ražošanas nozares apskats, apskatīti dati par notikušajiem nelaimes gadījumiem darbā Latvijā un Eiropas savienībā, akcentējot situāciju apstrādes rūpniecībā, kā arī apskatīt būtiskākie nelaimes gadījumu darbā riski stikla šķiedras ražošanā. Otrajā nodaļā ir aprakstītas pētījumā izmantotās metodes. Trešajā nodaļā ir veikta pētījuma analīze. Ceturtajā nodaļā ir izstrādātas vadlīnijas nelaimes gadījumu risku samazināšanai. Darba nobeigumā ir sniegti secinājumi un praktiskās rekomendācijas. Atslēgvārdi: stikla šķiedras ražošana, nelaimes gadījumi darbā, nelaimes gadījumu darbā samazināšanas iespējas.

Risk factors and causes of workplaces accidents in the fiber glass industry and possible preventive measures. Author: Linda Akmentiņa Supervisor: Dr. sc. admin Henrijs Kaļķis. The work is presented on 96 pages, including 44 images/figures, 8 tables/charts, 9 annexes and 64 information sources. The aim of this Master's thesis is to investigate the risks of workplace accidents in the fiber glass industry and propose methods and recommendations to prevent accidents at work. The Master thesis consists of four chapters. The first chapter covers a review of the glass fiber industry, information on accidents at work in Latvia and in the European Union, highlighted situation in manufacturing and most significant risks of accidents at work in glass fiber production. The second chapter describes the methods used in the study. The third chapter analyzes the study. The fourth chapter contains guidelines for reducing the risk of accidents. The thesis ends with conclusions and practical recommendations. Keywords: fiber glass production, accidents at work, opportunities to reduce accidents at work.
Risk faktors and causes of workplaces accidents in the fiber glass industry and possible preventive measures
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; stikla šķiedras ražošana; nelaimes gadījumi darbā; nelaimes gadījumu darbā samazināšanas iespējas; stikla šķiedras ražošana