Sociālpedagoģiskā darbība 7.-9. klašu skolēnu mācību motivācijas veicināšanā - Jemeļjanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība 7.-9. klašu skolēnu mācību motivācijas veicināšanā” izstrādāts ar mērķi noskaidrot, kā veicināt 7.-9. klašu skolēnu mācību motivāciju. Teorētiskajā daļā apskatīti mācīšanās iekšējo un ārējo motīvu īpašības, mācīšanās motivācijas struktūra, motivācijas psiholoģiskās iezīmes 7.-9. klašu skolēniem, mācību motivācijas veidošanās veidi, sociāla pedagoga darbība. Praktiskajā daļā veikts pētījums par mācību motivāciju pamatskolas 7.-9. klasēs. Izstrādāta sociālpedagoģiskā darbības programma mācību motivācijas veicināšanā 7. – 9. klašu skolēniem. Izstrādāta programma tika aprobēta un iegūtie rezultāti tika apkopoti un analizēti.

The diploma thesis "Socio-pedagogical Activity to Increase Learning Motivation in Forms 7-9" aims to find out how to increase learning motivation in forms 7-9. The theoretical part deals with the characteristics of intrinsic and extrinsic motives for learning, the structure of motivation for learning, psychological features of motivation in pupils in grades 7-9, the ways in which motivation for learning is formed, and the activities of a social pedagogue. In the practical part, a study on learning motivation in primary school classes 7-9 is carried out. The social pedagogical action program for promoting learning motivation in grade 7-9 was developed. The developed program was validated, and the results were summarized and analyzed.
Socio-pedagogical activities promoting motivation of learning in Forms 7-9
Keywords: Pedagoģija; mācību motivācija; motivācija; motīvs; sociālā pedagoga darbība