Organizācijas kultūras pilnveidošanas iespējas SIA „KS Terminal” - Ozola, Monta (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir - Organizācijas kultūras pilnveidošanas iespējas SIA „KS Terminal”. Organizācijas kultūras novērtēšanai ir liela nozīme organizācijas pilnveidošanā, kas arī nosaka bakalaura darba tēmas aktualitāti. Bakalaura darba mērķis ir analizēt un novērtēt organizācijas kultūru SIA „KS Terminal”, ieteikt vēlamās darbības, kas sekmētu organizācijas kultūras pilnveidošanu. Noteikto mērķu sasniegšanai tiek apskatītas organizāciju kultūras teorijas, analizēti un raksturoti darba procesi organizācijā, veikta darbinieku testēšana, intervēšana un izstrādāti secinājumi un priekšlikumi. Bakalaura darbā tiek izmantotas kvalitatīvās un kvantitatīvās pētīšanas metodes. Balstoties uz pētījuma rezultātiem tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi organizācijas kultūras pilnveidošanai SIA „KS Terminal”. Bakalaura darba izstrādāšanai autore izmantojusi pētnieciskos darbus par organizāciju kultūras teorijām, organizāciju psiholoģiju, personāla vadības literatūru, rakstus periodiskajos izdevumos, interneta resursus un organizācijas SIA „KS Terminal” iekšējos materiālus. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām: teorētiskās daļas, organizācijas SIA „KS Terminal” raksturojuma un praktiskās pētījuma daļas. Teorētiskajā daļā tiek analizēti literatūras avoti, tiek aprakstīti organizāciju kultūras tipi, kā arī organizācijas kultūru veidojošie un ietekmējošie faktori. Tālāk tiek pētīti un novērtēti SIA „KS Terminal” organizācijas kultūras veidojošie faktori – laika uztvere, savstarpējās darbinieku attiecības, vērtības, rituāli un ceremonijas, uzņēmuma telpu dizains, tēla veidošana, vadītāja vadības stils. Pētījuma daļa sastāv no testa un intervijas rezultātu apkopojumiem. Darba beigās tiek izteikti secinājumi un priekšlikumi organizācijas kultūras līmeņa paaugstināšanai. Bakalaura darbā ir 60 lappuses, tas sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā izmantoti 24 literatūras avoti, ietverti 14 attēli, 2 tabula un 2 pielikumi.

Theme of this bachelaur work is - Organizational culture of improvement opportunities of the SIA „KS Terminal”. Organization culture evaluation is of a great meaning on the organization improvement, therefore determining actuality of the current bachelaur work. The main goal of the work is to analyse and evaluate the SIA „KS Terminal” organization culture and to develop recommendations for the organization culture improvement. To achieve the said goal, organization culture theories were examined, as well as organization working processes were analyzed and described, employees testing, and interviewing were conducted, and finally conclusions and recommendations were developed. For achieving the purpose of the work, tests and interviews, as well as graphical analysis methods were used. Basing on the investigation results, conclusions and recommendations on the SIA „KS Terminal” organization culture improvement were developed. Scientific works on the organization culture and organization psychology theories, personnel management literature, periodical publications, Internet resources and internal SIA „KS Terminal” documentation were used for writing this work. The bachelaur work consists of three parts: first is theoretical part, second is description of the SIA „KS Terminal” organization, third is dedicated to the practical investigation. Theoretical part comprises a literature review, description of the different organization culture types, as well as factors which influence and determine the culture of organization.Second part comprises evaluation and investigation of the factors which determine the SIA „KS Terminal” organization culture – time, internal relationships, values, rituals and ceremonies, organization design, image creation and management style. Practical part consists of summary of the tests and interviews results and of the gathered information analysis. At the end of the work conclusions and recommendations on the organization culture improvement are presented. The bachelaur work consists of 60 pages, including introduction, 3 parts, conclusions and recommendations. In the work 24 literature sources were used and 14 figures and 2 attachments included.
Organizational culture of improvement opportunities of the SIA "KS Terminal"
Keywords: Vadībzinātne