Sabiedrības līdzdalība klimata pārmaiņu pārvaldībā Latvijā - Zuze, Linda (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā raksturota sabiedrības līdzdalība klimata pārmaiņu politikas pārvaldībā Latvijā. Darbā aplūkotas iespējamās un īstenotās sabiedrības līdzdalības iespējas, kā arī analizēta sabiedrības grupu aktivitāte klimata politikas attīstības plānošanas procesā. Ņemot vērā klimata pārmaiņu politikas veidošanas labās prakses piemērus un, pamatojoties uz intervijās un dokumentu analīzē iegūto informāciju, autore izstrādāja priekšlikumu digitālas līdzdalības sadarbības formai, lai veicinātu pieejamu un plašāku sabiedrības interešu pārstāvību. Izstrādāto priekšlikumu - īstenot nacionāla mēroga klimata rīcībpolitikas dialogu - aprobējušas valsts pārvaldes iestādes un nevalstiskās organizācijas.

This bachelor's thesis explores public participation in climate change policy-making in Latvia. The paper discusses possible and implemented opportunities for public participation, as well as analyzes the activity of public stakeholders in the climate policy-making. Considering the review of the good practice of climate change policy-making and based on the information gained from interviews and document analisis, the author developed a suggestion for a form of digital participation to encourage accessibility and wider public interest representation. The developed proposal - to implement a national climate change policy dialogue - has been approved by public administration institutions and non-governmental organizations.
Public participitation in the climate change governance in Latvia
Keywords: Vides zinātne; Sadarbības pārvaldība; Pilsoniskā līdzdalība; Klimata pārmaiņu politikas plānošana; Atvērta pārvaldība