Ekoloģiska dzīvesveida konstruēšana reklāmas kampaņās: Hipotēku bankas EKO kartes piemērs - Kairis, Uldis (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Ekoloģiska dzīvesveida konstruēšana reklāmas kampaņās: Hipotēku bankas EKO kartes piemērs” mērķis ir ar semiotiskās analīzes un dziļo interviju palīdzību analizēt reklāmas vēstījuma konstruēšanas tehniku, izvērtēt to, kā ar reklāmas vēstījuma palīdzību tiek konstruēts ekoloģisks dzīvesveids. Pētījums sakārtots 3 nodaļās. Pirmajā nodaļā definēta reklāma, skaidroti dzīvesveida un cēloņsakara mārketinga jēdzieni, otrajā nodaļā aprakstīta pētījuma metodoloģija, trešajā nodaļā apkopota reklāmas materiālu analīze un rezultāti. Atslēgvārdi: reklāma, dzīvesveids, simboli, zīmes, semiotika, cēloņsakara mārketings, Hipotēku banka

The aim of the Bachelor thesis “Construction of Ecological Lifestyle in Advertising Campaigns: an example of EKO Card of the bank „Hipotēku banka”” is to analyze techniques for message construction in advertisements by the means of semiotic analysis and in-depth interviews and to examine how the advertising message helps to construct an ecological lifestyle. This research consists of three parts. The first chapter defines advertising and provides explanation of such notions as lifestyle and cause-related marketing the second chapter describes the research methodology, whereas the third chapter summarizes the analysis of the promotional materials and the results of the research. Keywords: advertisement, lifestyle, symbols, signs, semiotics, cause-related marketing, Hipotēku banka
Constructing of Ecologic Lifestyle in Advertising Campaigns: an example of EKO Card of the bank "Hipotēku banka"
Keywords: Komunikācijas zinātne