Bērna sociālo prasmju attīstība trešajā pirmsskolas izglītības posmā - Lūse-Apse, Līva (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba autore: Līva Lūse-Apse Kvalifikācijas darba tēma: Bērna sociālo prasmju attīstība trešajā pirmsskolas izglītības posmā. Pētījuma mērķis: Izpētīt sociālo prasmju attīstību pirmsskolas izglītības trešajā posmā. Darba ietvaros analizēta pedagoģiskā un psiholoģiskā teorētiskā literatūra par sociālo prasmju sekmēšanas iespējām pirmsskolas izglītības iestādē un sniegts sociālo prasmju raksturojums. Veikts pētījums lai noskaidrotu sociālo prasmju attīstīšanas iespējas 6 gadus veciem bērniem. Pētījuma laikā tika secināts, ka rotaļu komplekss, kas ir vērsts uz bērnu savstarpējo sadarbību un kopīgu problēmu risināšanu veicina 6 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību. Kvalifikācijas darbs sastāv no 29 lpp., 3 attēliem, 7 tabulām, 31 literatūras avotiem. Atslēgvārdi: sociālās prasmes, 6 gadus veci bērni, attīstīšana, pirmsskola.

Author of the qualification paper: Līva Lūse-Apse The topic of the qualification work: The development of the child's social skills in the third preschool education stage The purpose of the study: To study the development of social skills in the third stage of preschool education. Within the framework of the work, the pedagogical and psychological theoretical literature on the possibilities of promoting social skills in preschool educational institutions is analyzed and the characteristics of social skills are provided. A study was conducted to find out the possibilities of developing social skills for 6-year-old children. During the research, it was concluded that the play complex, which is focused on mutual cooperation of children and solving common problems, promotes the development of social skills of 6-year-old children. The qualification work consists of 29 pages, 3 pictures, 7 tables, 31 literature sources. Keywords: social skills, 6-year-old children, development, preschool.
The development of the child's social skills in the third preschool education stage
Keywords: Izglītības zinātnes; Sociālās prasmes; 6 gadus veci bērni; Attīstīšana; Pirmsskola