Slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos ( Krimināllikuma 118. panta 1. punkts) - Dibaņins, Dans (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos (Krimināllikuma 118.panta 1.punkts)”. Darba mērķis ir detalizēti izpētīt Krimināllikuma 118.panta 1.punktu, veikt normas analīzi, apzināt ar normas nepilnības un piedāvāt labojumus, apzināt normas kvalifikāciju saistītās problēmas un rast tām risinājumus un salīdzināt normu ar attiecīgo ārzemju normatīvo regulējumu. Darba uzdevumi ir veikt normas salīdzinošo analīzi, rast skaidrojumu terminiem “īpaši kvalificēts sastāvs” un “kaitīgums”, veikt normā paredzētā cietušo loka analīzi, izzināt tiesību doktrīnā aprakstītās problēmas saistībā ar normu, aplūkot tiesu praksi saistībā ar normu, aplūkot ārvalstu tiesisko regulējumu attiecībā uz slepkavību pastiprinošos apstākļos. Atslēgas vārdi: īpaši kvalificēts sastāvs, kaitīgums, tuvinieks, sabiedrības intereses, sabiedriskais lietderīgums.

The main goal of the paper is to examine Article 118 Section 1 of the Criminal Law of Republic of Latvia, conclude an analysis of the provision of law, identify issues in the respective provision of law and propose their possible corrections, as well as compare the provision of law to the corresponding foreign laws. The objectives of the paper include the comparative analysis of the provision of law, analysis of the circle of victims in accordance with the provision of law, identification of the problems associated with the respective provision of law, review of the court practice in relation to the provision of law, as well as examination of foreign legal framework in relation to murder committed in aggravating circumstances. Key words: specially qualified composition, maleficence, relative, interests of the society, social expedience.
Murder Commited in especially Aggravating Circumstances (Criminal law of the Republic of Latvia Section 118. Article 1.)
Keywords: Juridiskā zinātne