Psiholoģiskā labklājība un vecāku stresa līmenis ar šizofrēniju slimo pusaudžu mātēm - Moškina, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī bakalaura darba tēma ir „Psiholoģiskā labklājība un vecāku stresa līmenis ar šizofrēniju slimo pusaudžu mātēm”. Pētījuma mērķis bija noskaidrot kādas stresa un psiholoģiskās labklājības līmeņu atšķirības pastāv starp mātēm ar slimojošiem ar šizofrēniju pusaudžiem un mātēm ar veseliem pusaudžiem, kā arī kāda saistība pastāv starp stresa un psiholoģiskās labklājības līmeņiem un izglītības līmeni.Pētījumam tika izmantotas šādas metodes: pašizveidota aptaujas anketa,” Psiholoģiskās labklājības aptauja” ( Scales of Psychalogical Well-Being, Ryff C, 1989, ko Latvijas apstākļiem adaptējusi Voitkāne un Miezīte, 2002), „Vecāku stresa indeksa aptauja” (Parental stress index- short form, Abidin, 1990).

The theme of grasuation work is „ Psychological well- being and parental stress of the mothers whose teenage children are sick with schizophrenia”. The aim of the research was to find out, what kind of diferences in stress and psichological well- being levels there are among mothers whose teenage children are sick with schizophrenia and mothers whose teenage children aren’t sick, and what kind of relation there is between stress For the research there used such methods: „Scales of Psychalogical Well-Being, Ryff C, 1989”, „Parental stress index- short form, Abidin, 1990”. and psichological well- being and the level of education.
Psychological well-being and parental stress of the mothers whose teenage children are sick with schizophrenia
Keywords: Psiholoģija