Latvijas un Lielbritānijas maksājumu bilances: analīze, tendences, problēmas - Rozenberga, Silva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Latvijas un Lielbritānijas maksājumu bilances: analīze, tendences, problēmas” veidots ar mērķi, pamatojoties uz teorētisko, analītisko un statistisko pētījumu rezultātiem, veikt Latvijas un Lielbritānijas maksājumu bilanču analīzi, noteikt attīstības tendences un tās problēmas laika periodā no 2005.gada līdz 2011.gada beigām, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus problēmu risināšanai. Darba aktualitāte pamatojas uz maksājumu bilances nozīmīgumu tautsaimniecības attīstības īstermiņa un ilgtermiņa prognozēšanā un regulēšanā šā brīža globālo ekonomisko pārmaiņu kontekstā. Tādējādi šo izvirzīto uzdevumu: teorētiskās literatūras izpētīšanas, apkopošanas; valstu MB kontu analīzes, salīdzinājuma, un secinājumu izteikšanas, rezultātā rasti priekšlikumi situācijas uzlabošanai. Darba apjoms ir 90 lapas, 29 attēli, 6 tabulas.

Bachelor’s thesis „Latvia’s and UK’s balance of payments: an analysis of trends and problems” aims, on the basis of theoretical, analytical and statistical research results, to analyse the balance of payments of these countries, to identify trends of development and problems during the period from 2005 until the end of 2011, to draw conclusions and offer suggestions for adjustments. The relevance of the thesis is based on the importance of the balance of payments in the country’s short- and long-term development of economic forecasting and regulation in the context of current state of the global economy. Thus proposed tasks: theoretical literature research and compilation, the balance of payments analysis, comparisons, and achieved conclusions, lead to proposals to improve the situation. Thesis consists of 83 pages, 29 figures, 6 tables.
Latvia’s and UK’s balance of payments: an analysis of trends and problems
Keywords: Vadībzinātne