Oracle un Postgre telpisko datu apstrādes salīdzinājums - Šteinbergs, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba mērķis ir salīdzināt Oracle un PostgreSQL datubāžu sistēmu piedāvātās dokumentācijas, kā arī praktisku telpisko datu veidošanu, apstrādi un analīzi, izmantojot šīs datubāzes. Galvenie uzdevumi ir definēt telpisko datu un datubāžu konceptus, sniegt pārskatu par telpisko datu uzturēšanas un analīzes principiem, izmantojot Oracle un PostgreSQL datubāžu sistēmas, kā arī veikt praktisku datubāžu telpisko datu konstruēšanas, apstrādes un analīzes pētījumu, izmantojot Oracle Spatial un PostGIS paplašinājumus. Bakalaura darba praktiskajā daļā tika izstrādātas telpisko datu apstrādes un analīzes metodes, kas tika izmatotas datubāžu sistēmu veiktspējas salīdzināšanai.

The aim of the bachelor thesis is to compare the documentation offered by Oracle and PostgreSQL database systems, as well as practical spatial data creation, processing and analysis using these databases. The main objectives are to define the concepts of spatial data and databases, to provide an overview of the principles of spatial data maintenance and analysis using Oracle and PostgreSQL database systems, and to conduct a practical study of spatial data construction, processing and analysis using the Oracle Spatial and PostGIS extensions. In the practical part of the bachelor thesis, spatial data processing and analysis methods were developed and used to compare the performance of the database systems.
Comparison of Oracle and Postgre spatial data processing
Keywords: Datorzinātne; Oracle; PostgreSQL; Oracle Spatial; PostGIS; telpiskie dati