Saprātīgs termiņš kriminālprocesā kā cilvēktiesību princips - Asatrjana, Jerana (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā ar nosaukumu „Saprātīgs termiņš kriminālprocesā kā cilvēktiesību princips” tiks analizēta saprātīga termiņa nozīme un izpratne kriminālprocesā. Darba mērķis ir noskaidrot saprātīga termiņa principa regulējumu likumā, to piemērošanu Latvijas tiesību sistēmā un citas valstīs. Analizēt normatīvus aktus, tiesu praksi, Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumus, lai noskaidrotu saprātīga termiņa kritērijus, ko Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir izvirzījusi valstīm. Darba uzdevums, pirmkārt, ir noskaidrot saprātīga termiņa ievērošanas problemātiku un iemeslus, kādēļ augstākminētais princips netiek ievērots kriminālprocesā. Otrkārt, darba uzdevums ir izpētīt saprātīga termiņa pārkāpuma sekas un sniegt priekšlikumus cilvēktiesību principa ievērošanai Latvijā. Atslēgvārdi: saprātīgs termiņš, juridiska sarežģitība, cilvēktiesību princips, kriminālprocesa pabeigšana, kompensācija.

The title of the Master’s thesis is „Reasonable time in criminal proceedings as a human rights”. In this work will be analyzed the meaning and importance of the reasonable time in criminal procedure. Goal of this project is to recognized reasonable time in criminal proceedings as a human rights of regulation by law, the application of the Latvian and other countries legal system. Analyze noramtive acts, judgments, cases of the European Court of Human rights, that to clarify the criteria for a reasonable time. First, at work is necessary to clarify the reasonable time compliance problems and reasons, why reasonable time not respected in criminal proceedings. Second, ir necessary to explore the consequences or reasonable time and to give suggestions to the human rigths principle is respected in Latvia. Keywords: reasonable time, juridical complexity, human rights principles, the completion of criminal proceeding, compensation,
Reasonable time in criminal proceedings as a human rights
Keywords: Juridiskā zinātne; saprātīgs termiņš; juridiska sarežģitība; cilvēktiesību princips; kriminālprocesa pabeigšana; kompensācija