Māsu viedoklis par māsas un pacienta sadarbību hospitalizācijas periodā - Bajāre, Laine Annija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir ‘Māsu viedoklis par pacienta izglītošanas nepieciešamību hospitalizācijas periodā ’’. Tēmas aktualitāti pamato darba autores pieredze, ikdienā, darba vidē, saskaroties ar dažādiem jautājumiem no pacientu puses, kas ir saistīti ar viņu veselības stāvokli un hospitalizācijas periodu un neatsaucību no kolēģu puses saistībā ar pacientu izglītošanu. Darba mērķis: Noskaidrot, māsu viedokli par pacienta izglītošanas nepieciešamību un vai māsas to praktiski piekopj. Darbam pētāmais jautājums: Kāds ir māsu viedoklis par pacienta izglītošanas nepieciešamību hospitalizācijas posmā? Pētījuma rezultāti: Vispārējās aprūpes māsas pacienta izglītošanu uzsver un uztver kā būtisku daļu no darba ikdienas un darba pienākumiem, kā arī to dara kompetenti, profesionāli un pacientam piemērotā pieejā.

The topic of the bachelor's thesis is "Nurses' Opinion on the Necessity of Patient Education during the Hospitalization Period." The relevance of the topic is based on the author's experience in the workplace, dealing with various questions from patients regarding their health and hospitalization, as well as the lack of response from colleagues regarding patient education. Aim of the work: To explore nurses' opinions on the necessity of patient education and whether nurses practically engage in it. Research question: What is the nurses' opinion on the necessity of patient education during hospitalization? Research results: General care nurses emphasize patient education and consider it an essential part of their daily work and duties. They perform it competently, professionally, and with an approach suitable for the patient.
Nurses' opinion on nurse-patient cooperation during hospitalization
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; general care nurses; pacientu izglītošana; izglītošana; vispārējas aprūpes māsas; patient education