Lizinoprila piemaisījumu un kvantitatīvā satura noteikšanas metožu izstrāde ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju - Dubņiks, Viktors (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā tika izpētīta literatūra, kurā aprakstītas lizinoprila ķīmiskās un fizikālās īpašības, noteikšanas metodes, kā arī hromatogrāfisko metožu izstrādes un metodes validāciju parametri. Izvērtējot literatūras datus, tika izstrādātas metodes lizinoprila piemaisījumu un kvantitatīvā satura noteikšanai Lizinopril-Grindeks 20 mg tabletēs ar AEŠH metodi. Validēta piemaisījumu noteikšanas metode .

In bachelor thesis the literature about the chemical and physical properties, a determination method of lisinopril, and parameters for development of chromatography method and validation was investigated. After of evaluation of the data from literature, determination method for assay and related substances of lisinopril in Lizinopril-Grindeks 20 mg tablets by HPLC was developed and method for related substance was validated.
Development of a Method for Impurity Determination and the Quantitative Analysis of Lysinopril Using HPLC
Keywords: Ķīmija