3-(3-alkil-1-imidazolio)propānsulfonātu analīze - Petrovska-Avramenko, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā ir ietverta vispārīga informācija par jonu šķidrumiem, to uzbūvi, īpašībām, iegūšanas veidiem un pielietošanu organiskās ķīmijas reakcijās. Darbā analizēta literatūra par jonu šķidumu kvalitatīvas un kvantitatīvās noteikšanas metodēm. Izstrādāta spektroskopijas metode jonu šķidrumu kvalitatīvai noteikšanai un neūdens titrēšanas metode kvantitatīvai analīzei.

The literature about methods of analysis of ionic liquids is discussed. Methods of determination of ionic liquids are summarized in this master’s thesis. A qualitative spectrophotometric determination method and non-water titrimetric quantitative determination method for ionic liquids are elaborated.
Analysis of 3-(3-alkyl-1-imidazolo) propane sulfonates
Keywords: Ķīmija